Holloházi - Szamos

A Szamos krémlikőr, Szamos Miklós a leghíresebb magyar marcipán készítő család tagjának eredeti receptje alapján, természetes mandula kivonat és növényesszencia felhasználásával készült. A kitűnő minőségű, egyedi tejszín krémlikőr mellé elegáns Hollóházi bonboniert választottunk a legújabb magyaros ajándék kollekciónkba.

A kitűnő minőségű, egyedi tejszín krémlikőr mellé elegáns Hollóházi porcelán bonboniert választottunk a legújabb magyaros ajándék kollekciónkba.

A legkorábbi likőrök szerzetesek és alkimisták műhelyeiből kerültek ki, melyeket az alkoholban kivonatolt gyógynövénynek (vélt vagy valós) gyógyhatása miatt készítettek – ez a tény gyakori eleme a mai növényi likőrök marketingjének. Először a nemesség, majd a polgárság, főleg a nők egyik kedvenc italává vált. A középkori diplomaták is előszeretettel fogyasztották, a szerződéskötések egyik kelléke lett.

A Szamos Likőrcsalád készítésének története is gyógyítási szándékkal indult. Szamos Miklós 2002-ben észlelt II cukorbetegségét Dr Légrády Péter belgyógyász (2003) gyógyszeres kezelés nélkül meggyógyította. A gyógyító terápia az epe és májműködés normalizálására irányult étkezéssel és aktív táplálék kiegészítőkkel. A táplálék kiegészítőket azonban tabletta, granulátum, por, kapszula formájában szokták alkalmazni, amely nem lehet a természetes étkezés része, és így élvezeti érték sincs. Szamos Miklós szakítani akart ezzel az iránnyal és végig gondolva a lehetőségeket likőrt készített, amely tökéletes hordozója az aktív táplálkozás kiegészítőknek ( gyógynövények, fűszerek, stb) A likőrök fejlesztésének utolsó fázisa a kóstoltatás, amikor az éppen aktuális keveréket fűvel-fával itatják, szagoltatják, ízleltetik és sóvárgó tekintettel vizsgálják az arcokat, vajon ez lesz-e az igazi? Egyik kóstoltatás alkalmával történetesen egy hölgy kóstoló beleivott a gyógynövényes likőrbe, és csak annyit mondott Szamos Miklósra nézve: "Marcipán likőr nincs? Mivel a Szamos Cukrászdában nem lehet kiejteni azt a szót, hogy "nincs, a válasz úgy hangzott, hogy: "Lesz!. És hat hónap múlva lett Szamos Marcipán Likőr!

A kifejezetten nőknek készült ajándék szettünk kis mérete miatt nagyon könnyen szállítható, a repülőgép utasterére felvihető.

Szamos-Hollohazi

SKU SZHL1
9,700Ft
(a 27% ÁFA-t még nem tartalmazza)

Az áruházba belépéshez regisztrációra van szükség

A katalógus áttekintéséhez nincs szükség regisztrációra

A katalógusban a termékek csak regisztráció után, vagy ha Ön már regisztrálva van az oldalunkon, akkor belépés után rendelhetőek meg.

További kapcsolódó ajándékok